خبرنامه بیست‌ودوم – شماره مرداد ۹۵ – ماهنامه‌ی داستان همشهری نمایش این ایمیل روی وب
داستان همشهری

دوستان داستان
سلام

تصویری‌که در ادامه می‌بینید، جلد شماره‌ی شصت‌وهشتم ماهنامه‌ی داستان همشهری است. خوشحال می‌شویم نظرتان را در مورد تصویر جلد و مطالب این شماره به همین ایمیل ارسال کنید.

تصویر روی جلد شماره مرداد ۹۵
دو دنيا

یادداشت سردبیر

تجربه‌های بشری هنگامی ماندگار می‌شوند که راه‌شان را به هنر و ادبیات باز کنند. بخشی از عمیق‌ترین این تجربه‌ها آن‌هایی است که در ورزش و میادین ورزشی از سر می‌گذرانیم. تجربه‌هایی همراه با حس غرور و مبارزه‌جویی، رشد و شکوفایی و پیروزی، شکست و ناکامی و خیلی از احساسات بشری دیگری که به کامل‌ترین شکلش در دنیای ورزش رخ می‌دهد. ادامه …

 
فهرست

با آثاری از

کامبیز درم‌بخش ● جمشید گرگین ● ابوتراب خسروی ● کامران سپهران ● حبیبه جعفریان ● زهرا درمان ● ونداد جلیلی ● سیگیزموند کرژیژانفسکی ● ارما بومبک ● اولیور ساکس ● دان دلیلو ● راجر ایبرت ● بیل بردلی ● دیوید فاستر والاس ● ماهر اونسال اریش فهرست کامل …

روایت «نایت گارد»

حبیبه جعفریان

«بیست‌ودو نفر که نود دقیقه دنبال یک توپ می‌دوند» معروف‌ترین کلیشه‌ای است که برای تحقیر فوتبال و تماشاگرهایش به کار می‌رود اما فوتبال واقعا همین است. بیست‌ودو نفر که تصمیم می‌گیرند برای نود دقیقه، یک توپ را که انگار مهم‌ترین شیء هستی باشد به مهار خودشان دربیاورند و دو دروازه را، انگار که مهم‌ترین بناهای جهان باشند، محافظت یا فتح کنند. بیست‌ودو نفر که تصمیم می‌گیرند تا حد دیوانه‌وار و غریبی به خلاصه‌ی زندگی نزدیک‌ شوند. حبیبه جعفریان در این متن از نسبت خودش با این ورزش به‌عنوان یک تماشاگر گفته است.
بیشتر …

 
داستان «خاک تلخ»

ابوتراب خسروی

پدر یکی از ژاندارم‌های کار‌بلدی بود که نسل اشرار کوه‌های بینالود و شیرباد و فلسکه و قوچگر را برداشته بود‌، می‌توانست روزها و شب‌های زیادی را بی‌قوت‌و‌غذا توی اشکفت صخره‌ها و کهورها و بلوط‌ها مثل سنگ بی‌حرکت بماند و کمین کند و بی‌پرس‌و‌جو یاغی‌ها را با تفنگ برنوی کوتاه بزند و زنده یا مرده‌شان را بیندازد توی ریو و ببرد فرماندهی ناحیه و از تیمسارها برای خود و دسته‌ی نفراتش نازشست بگیرد. برای همین هر بار اگر سر و کله‌ی یاغی‌ای در ولایتی پیدا می‌شد او را با دسته‌ی نفراتش به آنجا می‌فرستادند.
بیشتر …

روایت «رویای دماوند»

گز‌ارشی از صعود اعضای سفارت آلمان به دماوند در دوره‌ی ناصری

هینریش بروگش آلمانی در اواسط عصر ناصری (۱۲۳۷ شمسی) از طرف دولت پروس، همراه با اعضای سفارت به ایران اعزام شده بود. او در چند سالی که مقیم ایران است، بارها با ناصرالدین‌شاه و درباریان برجسته دیدار می‌کند، به اکثر نقاط ایران سفر می‌کند، و مطالعات فراوانی راجع به ایران و ایرانی‌ها انجام می‌دهد. یکی از کارهای جالب توجه بروگش صعود به قله‌ی دماوند است. او در بخشی از سفرنامه‌اش که در سال ۱۸۶۱ میلادی (۱۲۴۰ شمسی) در دو مجلد منتشر کرده، از اشتیاق شدیدش برای فتح این قله سخن می‌گوید و اینکه در نهایت به آرزویش می‌رسد و گزارش جالبی از آن به دست می‌دهد. ‬بیشتر …

 
ناکام‌ها

چند روایت از «لوازم ورزشی خاک‌خورده»

تصمیم به ورزش کردن معمولا از آن تصمیم‌هایی است که همیشه ته ذهن هر آدمی هست. از آن تصمیم‌هایی که معمولا به‌سرعت نمی‌آید و قبلش مدت‌ها رویاپردازی و سبک سنگین کردن وجود دارد اما معمولا به‌سرعت می‌رود. تنها گذشت مدتی کوتاه کافی است تا لوازم ورزشی‌ای که با ذوق و وسواس انتخاب کرده‌ایم سرنوشتی متفاوت با آنچه برایش به مغازه‌ها رفته‌ایم پیدا کنند. یک تجربه‌ی این شماره‌ درباره‌ی همین لوازم و سرنوشت‌شان است.
بیشتر …

مات

چند قاب از شطرنج‌بازان کوچک

از بیرون شطرنج را برای خیلی‌ها خسته‌کننده‌ترین ورزش جهان است. ورزشی که استادیوم و تماشاچی ندارد. چون ظاهرا تماشاچی هیچ هیجانی را تجربه نمی‌کند اما کافی است تنها نگاهی به این عکس‌ها بیندازید تا ببینید اگر خبری از تن‌های عرق‌کرده نیست، به جایش پیشانی‌های خیس زیاد است. کافی است به چشم‌هایشان نگاه کنید. درون این آدم‌ها غوغا است؛ احساسات، آدرنالین، اضطراب. ‬بیشتر …

 
نتایج نظرسنجی یک سال اخیر جلد داستان

اولین حلقه‌ی ارتباطی ما با مخاطبان جلد مجله است. شاید برای همین است که بخش مهمی از بازتاب‌های هر شماره‌ی مجله به تصویر جلد اختصاص دارد. در شماره‌ی خردادماه از شما خواسته بودیم از میان جلدهای یک سال اخیر مجله، تصویر برگزیده‌ی خود را انتخاب کنید و از طریق تلگرام و پیامک نظرتان را بگویید. این نتیجه‌ی نظرسنجی جلدهای یک سال اخیر داستان است.

مسابقه شصت و پنجم

داستان یک‌خطی

این شصت و پنجمین مسابقه‌ی داستان‌نویسی یک‌خطی یا همان دیالوگ‌نویسی برای کاریکاتور است. ماجرا، خیلی ساده از این قرار است: با توجه به تصویر، برای شخصبت در حال صحبت دیالوگی طنزآمیز بنویسید. مهلت ارسال:۵ شهریورماه ۹۵بیشتر …

 
راه‌های ارتباطی با داستان

تلگرام داستان از اسفندماه فعالیت خود را شروع کرده است و شما می‌توانید داستان را در تلگرام دنبال کنید و علاوه بر ایمیل و کامنت سایت جواب مسابقه یک‌خطی را از طریق تلگرام برای ما ارسال کنید: telegram.me/dastanmag

از لحظاتتان با داستان عکس بگیرید و به آدرس اینستاگرام ما ارسال کنید:
instagram.com/hamshahridastan

مجله را بخوانید و ما را از نظراتتان در مورد بخش‌های مختلف باخبر کنید. نظرات دقیق و مفصل شما به ما و نویسندگان کمک می‌کند تا محتوای مجله را به سلیقه شما نزدیک‌تر کنیم.

نظراتتان را درباره‌ی جلد و سایر قسمت‌های مجله در پاسخ به همین ایمیل با ما در میان بگذارید.

این خبرنامه، محرمانه‌ و ویژه‌ی اعضای سایت داستان است و امتیازی ویژه برای گروه مخاطبان وفادار مجله به شمار می‌رود.

از اینکه تصویر جلد را تا روز انتشار شماره‌ی جدید در فضای مجازی منتشر نمی‌کنید از شما سپاسگزاریم.

برای ارتباط با تحریریه مجله به این صفحه مراجعه کنید.


با استفاده از تنظیمات حساب کاربری خود در سایت داستان، می‌توانید دریافت این خبرنامه را لغو کنید.
تمامی حقوق برای ماهنامه‌ی داستان همشهری محفوظ است.
View on the Web  |   Visit our Website  |   Contact Us  |   Unsubscibe