خبرنامه بیست‌وششم – شماره آذر ۹۵ – ماهنامه‌ی داستان همشهری نمایش این ایمیل روی وب
داستان همشهری

دوستان داستان
سلام

تصویری‌که در ادامه می‌بینید، جلد شماره‌ی هفتادودوم ماهنامه‌ی داستان همشهری است. شماره‌ی آذرماه داستان را با موضوع اصفهان گرد آورده‌ایم. پیش از این هم شماره‌هایی را به شهر و دیار یا خطه‌ی خاصی از ایران اختصاص داده بودیم. دو ویژه‌نامه‌ی جنوب (مرداد ۹۴) و شهر مشهد و بارگاه امام رضا(ع) (شهریور ۹۴) از شماره‌های موضوعی اقلیمی سال گذشته بودند. این روند را با فراهم آوردن شماره‌هایی ویژه‌ی دیگر شهرها و نواحی ایران ادامه خواهیم داد. خوشحال می‌شویم نظراتتان را در مورد جلد و مطالب این شماره برایمان ارسال کنید.

تصویر روی جلد شماره آذر ۹۵
نصف پر نقش جهان

یادداشت سردبیر

اصفهان تاریخی در کنار ساباط‌ها، کنار مادی‌ها، کنار دیوارهای بلند خشت و گلی، روی بام‌های مدورش و در نقش و نگارهای هنرش پیدا و پنهان می‌شود. فرقی نمی‌کند یک بار به این شهر رفته باشید یا چند بار، اصفهان هربار شگفتی‌هایش را از نو می‌سازد. در هر فصلی پوست می‌اندازد و شهری می‌شود که با جلوه‌ای تازه دلبری می‌کند. ادامه …

 
فهرست

با آثاری از

رضا ارحام صدر ● کامبیز درم‌بخش ● محمد کلباسی ● جعفر مدرس‌صادقی ● اصغر عبداللهی ● علی خدایی ● سروش صحت ● رضا مختاری ● محسن‌حسام مظاهری ● آرش صادق‌بیگی ● ارما بومبک ● آن تایلر ● تی‌یر کوولو ● مت مدن ● الیف باتومان ● سارا نوویچ
فهرست کامل …

همه در یک جهت

خاطره‌نگاری جعفر مدرس‌صادقی از اصفهان

میان دو شهر که مدام در رفت‌‌و‌آمد باشی، زندگی‌‌ات حال و هوای دیگری به خود می‌گیرد، حال و هوایی که به هر دو سو تعلق دارد. شاید به همین دلیل است که در یک شرایط تعلیق قرار می‌گیری و گاهی وقت‌ها تکلیفت با خودت روشن نیست. متن جعفر مدرس‌ صادقی روایت مواجهه‌اش با این زندگی دوپاره است: شمه‌ای از یک ارتباط متقابل که از دریچه‌ی خاطراتی دور بازگو می‌‌شود.
بیشتر …

 
مهارت‌های شرقی

روایت پناهجویان لهستانی جنگ جهانی دوم
از زندگی در اصفهان

وقتی جنگ‌جهانی دوم کشورهای فراوانی را در تاریکی و وحشت فرو برده بود، مهاجرت کورسوی امیدی بود برای رسیدن به یک زندگی بهتر و بسیاری از لهستانی‌ها، که در دو سوی خود آلمان نازی و شوروی کمونیستی را می‌دیدند، به سوی ایران آمدند و بسیاری‌شان در اصفهان ساکن شدند. این روایت برشی است از مجموعه‌ یادداشت‌های پناهجویان لهستانی جنگ جهانی دوم که در سال ۲۰۰۷ منتشر شده است. بیشتر …

کفاشی خوش قدم

داستانی از علی خدایی

دیشب در چهارباغ برف باریده است و اوس مرتضی درفشی در حالی که سعی می‌کند لیز نخورد آرام و بااحتیاط، یک دست به دیوار، یک پا بلند و بعد پایی دیگر به‌طرف مغازه‌اش می‌رود، سرش را بالا می‌کند و می‌بیند روی عکس‌های سینما همایون هم برف باریده و خیس شده‌اند. به هنرپیشه‌ها می‌گوید: «خُب چاییدین!» و می‌خندد و آرام‌تر راه می‌رود. هنوز برای باز کردن مغازه‌ی کفاشی «خوش‌قدم» زود است. کلید در قفلِ در به‌سختی می‌چرخد و باز می‌شود. کرکره را بالا می‌دهد و وارد می‌شود: «سَردِس!» بیشتر …

 
اصفهانی که بود

بناهای ازدست‌رفته‌ی اصفهان
در عکس‌های ارنست هولتسر

ارنست هولتسر آلمانی که هم مهندس بود و هم عکاس، کمی پیش از تخریب بناهای فرسوده‌ی به‌جامانده از دوران صفویان در اصفهان، میان سال‌های ۱۲۵۱ تا ۱۲۷۵ شمسی، بیست سال در اصفهان بود و توانست بخش‌هایی از اصفهان آن عصر را تصویر کند که امروز دیگر از آن‌ها جز نامی بر جای نیست. دیدن برخی از تصاویر هولتسر که از میان انبوه نگاتیوهای او انتخاب شده، بخشی از سیمای فراموش‌شده و ناپیدای اصفهان سده‌ی سیزدهم هجری را به ما نشان می‌دهد. بیشتر …

فوتوشادی

خاطرات یک عکاس سیار سی‌وسه پل

اگر گذرتان به اصفهان افتاده باشد عکاس‌های پل را دیده‌اید یا صدایشان را لابه‌لای ازدحام مردم شنیده‌اید. می‌گویند: «آقا عکس. عکس فوری. عکس رنگی. عکس فوری خانم.» تا پل بوده عکاس پل هم بوده، عکاس عکس‌های چاپی و فوری. پشت دسته‌ی قبض‌هایشان هم نوشته «فوتو شادی»
بیشتر …

 
مسابقه شصت و نهم

داستان یک‌خطی

این شصت و نهمین مسابقه‌ی داستان‌نویسی یک‌خطی یا همان دیالوگ‌نویسی برای کاریکاتور است. ماجرا، خیلی ساده از این قرار است: با توجه به تصویر، از زبان اسب، حداکثر در بیست کلمه دیالوگی طنزآمیز بنویسید مهلت ارسال: ۵ دی ۹۵

نمایش تصویر در اندازه‌ی بزرگتر …

کانال تلگرام

می‌توانید داستان را در تلگرام دنبال کنید و علاوه بر ایمیل و کامنت سایت جواب مسابقه یک‌خطی را از طریق تلگرام برای ما ارسال کنید:

telegram.me/dastanmag

 
صفحه اینستاگرام

از لحظاتتان با داستان عکس بگیرید و به آدرس اینستاگرام ما ارسال کنید:

instagram.com/hamshahridastan

مجله را بخوانید و ما را از نظراتتان در مورد بخش‌های مختلف باخبر کنید. نظرات دقیق و مفصل شما به ما و نویسندگان کمک می‌کند تا محتوای مجله را به سلیقه شما نزدیک‌تر کنیم.

نظراتتان را درباره‌ی جلد و سایر قسمت‌های مجله در پاسخ به همین ایمیل با ما در میان بگذارید.

این خبرنامه، محرمانه‌ و ویژه‌ی اعضای سایت داستان است و امتیازی ویژه برای گروه مخاطبان وفادار مجله به شمار می‌رود.

از اینکه تصویر جلد را تا روز انتشار شماره‌ی جدید در فضای مجازی منتشر نمی‌کنید از شما سپاسگزاریم.

برای ارتباط با تحریریه مجله به این صفحه مراجعه کنید.


با استفاده از تنظیمات حساب کاربری خود در سایت داستان، می‌توانید دریافت این خبرنامه را لغو کنید.
تمامی حقوق برای ماهنامه‌ی داستان همشهری محفوظ است.
View on the Web  |   Visit our Website  |   Contact Us  |   Unsubscibe